Loading...
Nieuws 2017-05-09T14:16:15+00:00
 • Lijnolieverf nader bekeken en netiquette (video’s) mei 22, 2018
  Gekke filmpjes opnemen onder het schilderen en die posten op je zakelijke Facebookpagina. Verstandig? De vraag stellen is hem beantwoorden. Alger van Maaren gaat dieper op deze en vergelijkbare kwesties in. En een nieuwe serie: Richard Hoogstraten (Blauw Vlas, Schilders van Nu), probeert drie lijnolieverven uit.
 • Maasmond ‘omarmt’ motorjacht Piet Hein mei 22, 2018
  Richard Jongste, directeur van vastgoedonderhoudsbedrijf Maasmond in Rotterdam maakt zich sterk om het motorjachtschip Piet Hein, in 1937 aan prinses Juliana en prins Bernhard geschonken, door de volgende restauratiefase te loodsen. Dat doet hij middels het voorzitterschap van de Stichting Piet Hein.
 • Top-25 verffabrikanten Europa mei 18, 2018
  Het Nederlandse AkzoNobel is nog altijd verreweg de grootste verffabrikant in Europa. Dat blijkt uit de jaarlijkse top-25 van de website van European Coatings. Nummer 2 is de verfdivisie van BASF. Gevolgd door Jotun, Hempel en DAW (Caparol).
 • AGC Poeldijk en Den Bosch worden groothandels mei 18, 2018
  De vestigingen van glasleverancier AGC in Poeldijk en Den Bosch worden glasgroothandels. Het waren productielocaties. Schilders en glaszetters hebben er dus binnenkort twee mogelijkheden bij om glas en glasbenodigheden aan te schaffen.
 • BuildUpSkills-conferentie in Amersfoort mei 18, 2018
  Op 5 juni 2018 vindt in Amersfoort de BuildUpSkills-conferentie ‘Met nieuw vakmanschap energieneutraal bouwen!’ plaats.  Het event is bedoeld voor alle bedrijven en onderwijsinstellingen in de bouw- en installatiebranche die slim willen inspelen op de nieuwe Europese richtlijnen voor duurzaam bouwen en installeren.
 • Aanmelden kan voor wedstrijd van Studieclub Schilders mei 18, 2018
  Vakschilders kunnen zich weer inschrijven voor de landelijke vakwedstrijd van de Centrale Clubleiding (CCL) van de Studieclub Schilders. Ieder jaar is de wedstrijd gericht op jongeren, studerenden, gevorderden, specialisten, leraren en bedrijven. De vakwedstrijden zijn er voor het stimuleren van een goede vakbeheersing. Iedereen is
 • NEN-norm: vlakglas nog veiliger mei 17, 2018
  Het Nederlands Normalisatie Instituut heeft NEN-norm NEN 3569 ‘Vlakglas voor gebouwen - Risicobeperking van lichamelijk letsel door brekend glas' aangepast. De norm vervangt die uit 2011. De norm gaat niet over het glas zelf, maar over het plaatsen en het gebruik.
 • Verf maakt van muur een touchscreen mei 17, 2018
  Een patroon met geleidende verf maakt van een normale muur een touchscreen. De muur neemt ook activiteit van elektrische apparaten waar, en kan in de toekomst mogelijk apparaten op afstand besturen. De verf, ‘Wall++’ genoemd, is bedacht door onderzoekers van Carnegie Mellon University en Disney
 • DAW (Caparol) wint innovatieprijs mei 17, 2018
  DAW heeft de innovatieprijs voor duurzame prestaties gewonnen, de zogeheten Diesel Medaille
 • Verdienmodel Werkspot op de schop mei 17, 2018
  Eind Mei stopt Werkspot.nl met haar betaalde abonnementsvorm voor vaklieden. Een groot deel van de huidige omzet stroom komt nu vanuit deze abonnementen. Om in de krapte van de Nederlandse markt vakmannen meerwaarde te kunnen bieden als platform, verwijdert Werkspot de financiële drempel.